domingo, marzo 14, 2010

PRAJITURA RAPIDA CU MERE 2 / POSTRE RAPIDO CON MANZANAS


Vi s-a intamplat sa aveti ceva mere care vedeti ca au inceput sa se paleasca? Bine, mie asta mi s-a intamplat, si ce sa fac cu ele? Nu doream sa fac ceva care sa contina multe grasimi, deci doream ceva simplu si bun, asa am cautat prin cartile mele, si am dat peste aceasta prajitura, care m-am gandit ca trebuie sa fie buna! Si asa a fost, atat de cremoase au iesit merele ca nu ai da-o pe nici o felie de tort! Este o prajitura foarte gustoasa si sanatoasa!

¿Os a pasado tener manzanas pasadas y no saber qué hacer con ellas? Bueno a mí esto me ha pasado, ¿y qué podía hacer de ellas? Pues se puede hacer muchas cosas, pero yo quería algo sin grasas y que sea una receta sencilla. Busque en mis libros y encontré esta receta, tan sencilla y a la vez muy rica, han quedado las manzanas como si fuera una crema. Es un postre muy rico y sobre todo saludable.


Ingrediente:
2 kg mere
300 gr gris
250 gr faina
280 gr miere
9 linguri ulei de masline
1 lingurita scortisoara
un praf de sare

Ingredientes:
2 kg manzana
300 gr sémola de trigo
250 gr harina
280 gr miel
9 cucharas de aceite de oliva
1 cucharadita canela molida
una pizca de sal

Am amestecat faina, grisul si putina sare, dupa ce le-am amestecat adaug 180 gr miere si 4 linguri ulei, amestec bine compozitia.Las deoparte si ma apuc sa pregatesc merele, merele curatate le razui si le amestec cu 100 gr miere si o lingurita de scortisoara.

He mezclado la harina, la sémola de trigo y un poquito de sal, luego le añado 180 gr miel y 4 cucharas de aceite, lo mezclo muy bien. Luego me pongo con las manzanas, limpiarlas y rallarlas en grandes gajos, le añado los 100 gr de miel y la canela molida, lo mezclo bien. 

Pun intr-o tava jumate din compozitia de faina si gris, dupa care ii adaug compozitia de mere.

Pongo la mitad de la mezcla de harina en una bandeja apta para el horno, luego pongo todo el preparado de manzana.

La final, adaug cele 5 liguri de ulei restante la compozitia de gris si faina, amestec bine si asez aceasta compozitie uniform peste mere.

Lo último,  le añado 5 cucharas de aceite a la mezcla de harina restante, mezclo y pongo en un estrato uniforme encima de las manzanas.
Se baga la cuptor si se coace o ora la 200ºC. Numai dupa ce s-a racit complet se poate taia si servi.
Eu am facut un topping de : 2 linguri praf de roscove,1 lingura ulei, 2-3 linguri apa si o lingura miere, am amestecat bine si am pus pe deasupra in momentul care am servit.

Se hornea una hora a 200ºC. Y solo después de haberse enfriado totalmente se puede cortar y servir.
Yo he hecho un topping de: 2 cucharas harina de algarroba, 1 cuchara aceite, 2-3 cucharas de agua y una cuchara de miel, he mezclado muy bien y la he echado por encima en el momento de servir.

11 comentarios:

  1. Toppingde ii da o nota deosebita...........foarte frumos.
    O zi buna!

    ResponderEliminar
  2. Daniela, la manzana me gusta mucho y de la forma como has hecho este postre y por el aspecto que tiene, creo que debe estar fabuloso.
    Saludos

    ResponderEliminar
  3. @maria mihalache
    In afara de ai da un aspect frumos, este si fuarte gustos!
    La copii mei l-e place fuarte mult pe biscuiti.Zice ca este ciocolata vegetala!Eu le-am zis ca ce-a din comert nu este sanatoasa!(Chiar daca uneori mai folosesc si eu, dar incerc sa evit).
    Multumesc de urare, si eu i-ti doresc o saptamana placuta!

    ResponderEliminar
  4. @Juan
    A mi tambien me gusta mucho las manzanas, por eso cuando hago algo dulce, muchas veces busco algo con manzanas, o por lo menos con fruta.
    Gracias por el pasar por mi cocina!
    Hasta pronto!

    ResponderEliminar
  5. Buna Daniela!!Multumim pentru retete si nu as vrea sa te superi, dar ar fii mai placut sa scri corect romaneste....si spaniola. Nu te supara, dar lasa mult de dorit ortografia!!
    Sper din toata inima sa nu te simti jignita!!

    Hola Daniela!!
    Muchas gracias por tus recetas.Sin animo de ofender, me gustaría decirte que no estaría demás procurar a escribir corectamente rumano...y a ser posible español también.
    Espero, deverdad no ofenderte!!

    ResponderEliminar
  6. Buna draga anonim
    Da, asa este stiu ca lasa mult de dorit, asta erea... cred ca acum aproape 2 ani, daca te vei uita s-a imbunatatit destul de bine modul meu de a scrie, dar stii nu am vrut sa las sa fie o piedica de a spune oaminlor cea ce cunosc. Acum aproape ca nu am timp nici sa actualizez blogul, dar sa stau sa corectez sute de articole!

    Nu ma simt jignita, a trecut vremea aceea, dar ceea ce ma supara cel mai mult este ca nu ai curajul sa-ti arati adevaratul nume, de asemeni am o adresa de email publica, daca doreai sa nu jignesti ai fi putut s-o folosesti.

    Si inca ceva, pe spanioli nu ia deranjat niciodata modul meu de a scrie, dar niciodata!!! Ce sa-i facem, santem asa de perfecti... noi romani, nu-i asa?

    Ma bucur ca-ti sant de folos retetele, eu nu castig absolut nimic ca ti le-am facut cunoscute, si daca as dori sa nu fie acest articol publicat din cauza greselilor, nu l-ai fi cunoscut. Asta doreai?
    Numai bine.


    Hola querida anónim
    Sí, así es, deja mucho de desear, esto era… creo yo que hace casi 2 años, si miras ha mejorado bastante mi modo de escribir, pero sabes no he querido dejar que sea un impedimento para decir a la gente mis conocimientos. Ahora casi que no tengo tiempo ni para actualizar el blog, ¡imagínate para corregir cientos de artículos!

    No me siento ofendida ya paso ese tiempo, pero lo que más me molesta es que no tienes bastante valor para enseñar tu verdadero nombre, también te digo que tengo una dirección de email público, sí de verdad querías no ofender habrías podido usarla.

    Y otra cosa, a los españoles nunca les ha molestado mi modo de escribir, ¡pero nunca! Qué le vamos a hacer, somos tan perfectos… nosotros los rumanos ¿a que sí?
    Me alegro que te pueden servir las recetas, yo no gano nada por hacerlas conocidas a ti, y sí hubiera querido dejar de publicar este articulo por las faltas, no la habrías conocido. ¿Esto querías?
    Te deseo lo mejor.

    ResponderEliminar
  7. No debes preocuparte por lo que digan cierta clase de gente, se te entiende perfectamente en castellano y tus recetas me encantan. Te descubri a traves del Blog de recetas y le doy las gracias tambien a ese blog por haberme dado la oportunidad de conocerte.
    En mi tierra dicen que, "patadas de burro no llegan al cielo", asi que, tu adelante y no tomes en consideracion a ciertas personas.
    Un abrazo. Maria

    ResponderEliminar
  8. Gracias Maria
    Aprecio mucho tus palabras.
    Como he mencionada en el comentario de arriba, los que hablan español nunca me han criticado, y aprecio muchísimo, me doy cuenta que la gente es diferente, me refiero a la gente de distintos países.
    Te espero más por mi cocina.
    El Blog de mis recetas, es un blog muy lindo y tiene una autora todavía más linda.
    Besitos.

    ResponderEliminar
  9. ,,...sa scri corect romaneste..'' pff! nici anonimul nu prea stie a scrie corect romaneste. :))
    pana acum ortografia nu m-a impiedicat sa mai descopar niste retete delicioase, intelegem noi ce vrea sa spuna Daniela, si in romana si in spaniola.
    Alina

    ResponderEliminar
  10. Multumesc Alina:)))
    Imi cunosc minusurile si de aia am ales sa nu dau lectii de gramatica, dar nu stiu de ce lumea cere lucrul asta.
    Eu sunt foarte bucuroasa si fericita ca datorita acestui blog, cu timpul, am invatat sa scriu cat de cat corect romaneste, iar asta nu datorita statului roman ci datorita mie.
    Profesori romani (cel putin "Imebecilul" ca asa i se spunea) Nu se ocupa cu nimic altceva decat sa trimeata copiii dupa bautura acasa si sa giuguleasca fetele in cancelarie. Bine ca a murit beat facand accident cu bicicleta. Ca altfel nu-l lasam sa mai continue sa predea la copilele din satul meu.
    Iti multumesc pentru aparare. Stii? Nimeni nu se intreaba cine e in spatele unui astfel de blog. E o persoana cu sentimente care a ales sa faca ceva pentru cei din jurul ei, ceva mic, doar ce poate si ea.
    Pe curand.

    ResponderEliminar
  11. Daniela ,te-am descoperit de curand ,si sunt foarte incantata de retetele tale,prajitura cu mere musai sa o fac in weekend,esti minunata pentru ca impartasesti ...si ne oferi idei ,noi retete pe gustul nostru..ma mahnit comentariu de m-ai sus in legatura cu ortografia..hm..sa fim seriosi nici unul dintre noi nu scrie sau vorbeste corect gramatical..si in fond nu suntem pe un blog cu teme gramaticale..etc...ci pe un blog culinar,in sfarsit continua sa faci ceeace faci pentru ca a -ti iese de minune,multumim...te voi urmari si in continuare,,cu mult drag,cerasela.

    ResponderEliminar

Gracias por vuestros comentarios, me hace muy feliz leerlos:)

Mesajele voastre da energie acestui blog pentru a continua, va multumesc, ma fac foarte fericita cand le citesc:)